torstai 19. heinäkuuta 2012

Let's Start!

STEP BY STEP

Eli näillä vinkeillä pääsee alkuun terveellisessä laihdutuksessa:) !
(vinkit ovat ammattilaiselta)

Motivoi itsesi

-Tee se päätös että nyt se alkaa ja perääntyä ei voi! Laihdutus alkakoon ja nyt on pakko polttaa rasvaa.

Älä paastoa

-Kun ihminen jättää aterioita väliin, alkaa elimistö reagoida liian vähäiseen energian saantiin ja alkaa varastoida energiaa. Laihtuminen alkaa hidastua jo muutaman ensimmäisen päivän jälkeen ja loppuu hyvin nopeasti.

Ota tavoite

-Vaikka pudotettu kilomäärä, jokin tavoite paino, tai vaikka vatsamakkarat pois. Kun sinulla on selkeä päämäärä, pysyt paremmin ruodussa ja kun meinaat lipsahtaa voit ajatella "jos nyt syön tämän pullan, en koskaan näytä yhtä timmiltä kuin Katie Holmes".

Älä ota paineita

-Mieti vain mikä on tärkeää. Tahdotko laihtua vai syödä joka päivä herkkuja? Laihtumiseen tarvitaan pieniä tekoja!

Poista huonot rasvat

-Posta huonot rasvat ruokavaliostasi ja vaihda ne hyviin. Esim. jauhelihan ja makkarat voi korvata vähärasvaisella broilerilla ja kalalla.

Ei sokeroituja juomia

-(limut,vitamiini vedet,mehut yms.) Sokeroiduissa juomissa on paljon kaloreita ja kaikenlisäksi erittäin huonoja. Mutta jos haluat makeita juomia suosi esim. fun light - tuotteita tai sokeroimattomia limuja.

Juo paljon vettä

-Nälän tunne saattaa usein johtua jo pelkästään janosta. Kun juot tarpeeksi vettä, aineenvaihduntasi ei turhaan  hidastele ja olo tuntuu pirteämmältä.

Älä juo alkoholia

-Tähän ei edes tarvitse mitään lisäystä:D EI ALKOHOLIA siis ;)!

Syö usein

-Voi kuulosta oudolta, mutta syö siis 3 kertaa päivässä + 2 kevyttä välipalaa. Pidä ateria koot pieninä. Niin näläntunne ei valtaa sinua ja päivän kokonais kalorit pysyvät pieninä. Eli usein mutta vähän. Vältät ahmishimon.

Pienempi lautanen

-Pienemmälle lautaselle mahtuu vähemmän ruokaa. Kalorivajeet syntyvät kuin itsestään ja tunnet itsesi kuitenkin kylläiseksi. Syntyy illuusio että olet syönyt reilusti vaikka oikeasti vähemmän kuin aiemmin. Eli vähän huijaat aivojasi;)

Nauti ruoasta

-Hidasta syömistä ja maistele paljon. Näin kehosi ehtii reagoida saamiinsa ärsykkeisiin ja tunnet itsesi kylläiseksi pienemmillä ruokamäärillä.

Syö ruokia, joista pidät

-On turha yrittää syödä pelkkää kaalikeittoa vuosikausia putkeen. Syö siis kanaa, lihaa, kalaa, salaatteja, hedelmiä, vihanneksia yms. Löydät terveellisistä ruoista varmasti omat suosikkisi.

Herkuttele joskus

-Satunnainen, eli kerran viikossa tapahtuva herkuttelu antaa helpotusta ja rentouttaa. Ei tule ahmittuakaan.

Ja suosi arkiliikuntaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti